Notuleren lijkt zo simpel, maar er komt veel bij kijken

Krijg je regelmatig de vraag of je ‘even’ notulen kunt maken van een bijeenkomst? Dan heb je vast gemerkt dat dit niet zo eenvoudig is als het lijkt. Van een ingewikkelde woordenbrij of een razendsnel verlopende discussie moet je een steekhoudend verslag maken. Wat schrijf je dan op? En hoe werk je het uit zodat de deelnemers aan de vergadering er profijt van hebben?

 

Dit leer je in deze training:

  • Je leert hoe je je optimaal voorbereidt op de vergadering waar je gaat notuleren.
  • Je leert te onderscheiden welke redenen er zijn om een vergadering te beleggen en welke vorm van notuleren daarbij het beste past.
  • Je leert hoe je kunt sparren met de voorzitter en omgaan met de ‘eigen aardigheden’ van de organisatie waarvoor je werkt.
  • Je leert technieken om de kern uit een lopende discussie te halen en minder relevante zaken te negeren.
  • Je leert hoe je spreektaal omzet in verzorgde schrijftaal en hoe je je verslag zorgvuldig en foutloos uitwerkt.

Voor wie is deze training?

Deze training is voor iedereen die regelmatig notulen moet maken en die als notulist zijn voorbereiding, werk en schrijfvaardigheid wil verbeteren.

 

Wat kun je na afloop?

Na het volgen van deze training kom je als notulist goed beslagen ten ijs op de vergadering, ben je in staat om tijdens de vergadering de rode draad van een discussie vast te houden en kun je argumenten scheiden van losse opmerkingen en terzijdes. Na de vergadering kun je van discussies een helder, zakelijk verslag schrijven.

 

Praktische informatie

Kosten: € 100,- exclusief btw
Trainingsdata en locatie: in overleg
Tijdsduur: circa twee uur
Aantal deelnemers: 5-8
Aanmelding of informatieaanvraag: bel Linda Welther: 06-22653047 of vul het contactformulier in.